image Waterologies en la LACI for Entrepreneurs Un tratamiento de aguas que garantiza “protección al medio ambiente”
  • es
  • en

Legionel·la l’enemic invisible

Legionel·la l'enemic invisible a les piscines - Waterologies

Acostumats com estem a utilitzar la legionel·la a les piscines i en gairebé tot el que té a veure amb la purificació de l’aigua, no som conscients del poder d’aquest enemic silenciós.

El programa de la televisió pública catalana QUE QUI COM  va presentar a 2 documentals diferents els riscos invicibles però no llunyans que tenen l’ús de la legionel·la en espais públics.
Volem rescatar aquests 2 videos per al nostre bloc perquè trobem que el problema amb l’ús massiu de la legionel·la no només que és greu sinó corregible. Cap a una consciència per a la seva eliminació és una de la nostra metes empresarials.

“La legionel•la és un bacteri que és pertot on hi hagi aigua. També viu a l’interior de les canonades de l’aigua clorada, protegida per una cuirassa que es diu biofilm. En canvi, si la legionel•la entra als pulmons en quantitat suficient pot provocar una pneumònia. Però com entra als pulmons? Quina relació té amb l’aire condicionat? Com es troben els focus emissors?

Una malaltia nebulosa
El juliol del 1976 es va produir un brot de pneumònia a l’hotel Bellevue-Stratford de Filadèlfia, on se celebrava una convenció de la Legió Americana, una organització que agrupa veterans de guerra. Dels 182 casos detectats, en van morir 29. Mig any més tard, el gener del 1977, es va aconseguir identificar l’agent causant del brot, una soca de bacteri fins aleshores desconeguda, que es va acabar batejant amb el nom de Legionella pneumophila”.

Vols saber com? escriu-nos

Legionel·la, la malaltia nebulosa

 

Blog del programa “Què Qui Comde Televisió de Catalunya
Notícias relacionadas
  • Todo
  • Por autor
  • Por categoria